Ju mer kunskap jag får, desto mer inser jag att jag inte vet

Det finns få egenskaper en människa kan ha som är lika vacker som ödmjukhet är. Oavsett situation, utbildning, kunskap, pengaflöde eller erfarenheter, så kan man vara ödmjuk och man kommer ha en sån makalöst fin framtoning samtidigt som man lär sig mycket mer när man är öppen för andra tolkningar och andras sanningar.

Ofta brukar vi ha mycket ödmjukhet och respekt i diskussioner, men jag upplever ibland att det förekommer en bemästrande och inte alls ödmjuk ton i inlägg, debatter, bloggar, artiklar och kommentarer när vi kommer till hälsa och träning. Jag har så svårt att se orsaken till detta då vår hälsa är otroligt upplevelsebaserad och var och en bör ha rätt att skapa sig sin egen uppfattning och sanning om sin egen hälsa.

Det sorgligaste är att den bemästrande tonen ofta korrelerar med stor kunskap, där kunskapen verkar vara en berättigande faktor för just den attityden som har en låg dos av ödmjukhet. Att sätta in alla människor oavsett omständigheter och förutsättningar i samma mall gällande deras hälsa, tycker jag verkar oklokt. Vi är ju så otroligt olika på många sätt och vis och det är inte sagt att en sak som funkar för en person också kommer funka för en annan.

Det jag har upplevt när jag vidareutbildat mig och i allt mitt klient-arbete är att alla verkligen är olika och reagerar på olika sätt på olika upplägg. Detta har gett mig en mycket bredare syn på hälsa, livsstil, träning och kost, och har gjort mig ödmjuk inför alla olika sätt man kan uppnå bättre hälsa på. Jag tycker, att ju mer kunskap jag får, desto mer ödmjuk blir jag inför allt som jag inte vet.

Så jag vill uppmana dig som läser, hur stor eller liten din kunskap än är kring de ämnen vi kommer diskutera, att vara ödmjuk inför att en persons sanning inte är mindre sann bara för att du har en annan upplevelse och en annan sanning. Att du upplever att du har rätt, behöver inte betyda att en annan person har fel, utan att ni båda har rätt i era egna liv. Därför så hoppas jag, att du givetvis vill dela med dig av dina sanningar, tankar och upplevelser men med en god ton, och inte fördöma andra människors upplevelser och sanningar.

 

Lite senare idag kommer det ut en liten vitaminguide med vilka olika effekter man kan få av olika vitaminer och mineraler. Stay tuned!

 

Ha en toppenfin förmiddag!

 

 

Annonser

En tanke på “Ju mer kunskap jag får, desto mer inser jag att jag inte vet

  1. Josef Boberg skriver:

    När Wi vet mycket – så vet Wi att Wi vet hart när ingenting om någonting. Thats Life.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: