VECKANS MATINSPIRATION

12620573_10207732444016660_1121734559_o

Godmorgon världen! Ja men vad säger vi – ny vecka och nya möjligheter, right?

Jag inleder min vecka med en lyxvana – kaffe och jobb ifrån sängen. Ibland, bara ibland får man göra så som entreprenör. Med alfa-vågor i lurarna (med förhoppningen att de tar sig upp till hjärnan) så är creative mode/lugn och skön/koncentrerad/närvarande mode på och de flesta uppföljningarna med klienterna för idag avcheckade. Så skönt!

Jag har haft en riktigt fin och lugn helg. Mycket gjort på dem privata fronterna (hemmafix  inför potentiell flytt, privatekonomi och veckohandling), mycket datorspel, bra mat och ett benpass som inte var av denna värld, hehe. Var äntligen uppe och kände på lite högre vikter, vilket var riktigt kul. Kanske man kommer få tillbaka sin forna styrka någon gång till och med! 🙂

Förra veckan var riktigt fin med bra sällskap, spel, snack, god mat och mys i fredags, schyssta träningspass, mycket kul jobb utfört och mycket god mat lagad. Jag fullkomligt älskar att min matlagningsinspiration gått upp till 300% på sistone och det leder till så goda, färgglada och hälsosamma maträtter och alternativ att jag till och med tänkte dela med mig av dem! 🙂

Jag gillar enkel, ren mat och krånglat därför till saker så lite som möjligt. Här kommer några enkla, goda recept som inte tar överdrivet lång tid!

Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker

12620743_10207732416895982_419742862_o

4 portioner

Du behöver;

  • 4 kycklingfiléer
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • 1 Zucchini
  • 2 små Palsternackor
  • 1 Aubergine
  • 1 stor Gul lök
  • 1 Broccolihuvud

Gör så här:

  • Marinera kycklingfiléerna i olivilja, vitlök och svartpeppar (eller andra kryddor du gillar) och låt stå i minst en timme.
  • Hacka upp alla grönsaker och lägg i en ugnssäker form/plåt – jag kör plåt med bakplåtspapper under. Ringla över olivolja och kör du inte cellreset så salta lätt, innan du rör om. Ställ sedan in dem i ugnen (vi har gasugn så tider/temperaturer kan VERKLIGEN variera – prova dig fram) på ca 200grader i 20-40 minuter.  Rör om regelbundet och ringla över lite mer olja vid behov. Vi gillar att ha dem lite krispiga också så vi kör dem ganska länge 🙂
  • Stek kycklingfiléerna i grillpanna, jag föredrar att dela dem i hälften så att man får två ”långa, smala” bitar att grilla per file. Vi kör medelvärme med varierar till hög värme för att få den goda grillytan. När kycklingen är klar så skivar jag upp den i cm-tjocka skivor och serverar med sallad eller ugnsrostade grönsaker eller både och/eller lägger i matlådor (det visade sig även att dessa faktiskt behåller mycket av saftigheten när man gör på detta sättet!)
  • Ät och njut tillsammans med någon färsk grönsak, jag kör på tomater oftast på grund av den höga halten lykopen! + för extra lyx, ta en skiva kryddsmör..

 

Köttbullar med blomkålsmos

12620407_10207732416415970_493853778_o

2 portioner

Du behöver:

  • 400g nötfärs
  • 1 ägg
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Smör (godare)/Philadelphia-ost (om du är rädd för fett hehe)
  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • Mald muskotnöt
  • Örtsalt

Gör så här:

  • Riv/skär/ryck isär blomkålen och lägg ned i en kastrull. Fyll upp så att vattnet precis täcker blomkålen och ha i lite salt (om du inte kör cellreset). Låt sedan blomkålen koka i 10 minuter, eller tills riktigt mjuk/mosig.
  • Under tiden; blanda ihop nötfärsen med ägget, vitpepparn och svartpepparn. Du kan även ha i vitlök, hackad gul lök, etc om du vill. Forma sedan till köttbullar och stek på medelvärme i en välsmord stekpanna. Du kan även göra dem i ugnen men de blir lite mindre saftiga då (tycker jag). Förra gången stekte jag dem först (gjorde till 5 personer) så de fick stekyta och lät dem sedan stå på låg värme i ugnen.
  • Häll av vattnet på blomkålen och ha i en (stor 😀 ) klick smör eller philadelphiaost och mixa den med en stavmixer. Mixa tills slät. Tillsätt lite muskot, örtsalt och sen givetvis smör/philadelphiaost efter smak.
  • Avnjut som de är eller med steviasötad ketchup, rårörda lingon är en favorit här om vi inte kör utrensningen! 😀 + sallad om du vill 🙂

 

Grillad lax med ugnsrostade grönsaker och avokado

12630971_10207732416375969_1149830553_o

2 portioner

Du behöver:

  • 2 st laxfiléer, frysta eller färska
  • Skärgårdskrydda (liknar citronpeppar)
  • 1 avokado
  • Valfria grönsaker att rosta i ugn (de på bilden är samma som i det första receptet).
  • Lite örtsalt/tryffelsalt (om man går igång på sånt då – så som vi gör 😉 )

Gör så här:

  • Skär upp och rosta grönsakerna i ugn likt instruktionen i det första receptet. Andra goda grönsaker att ha i ugn är blomkål, paprika, morot… Typ allt utom gurka och isbergssallat! Krydda valfritt och ringla över lite olivolja. Kom ihåg att röra om regelbundet!
  • Stek laxen i grillpanna. För bäst resultat ska den vara färsk eller tinad. Vi brukar krydda den med skärgårdskrydda och ha ett tunt lager smör i pannan.
  • Dela avokadon på hälften och skiva upp (utan skal och kärna då givetvis). Krydda med lite salt, tryffel salt eller tryffelolja… mums.
  • Servera alla komponenter tillsammans med lite sallad och ät och njut!

 

Kyckling med vitkålsröra 

12637038_10207732416535973_486003786_o

Kycklingen är tillagad likadant som i recept 1, så skriver inte om den! Vitkålsröran är ett supergott tillbehör till kyckling eller lax och innehåller färre kolhydrater men mättar väldigt bra.

2 portioner

Du behöver:

  • 2 portioner kyckling
  • 300g vitkål
  • 1 Gul lök
  • Bladspenat
  • Kokosolja
  • Smör
  • Kryddor

Gör så här:

  • Skiva upp vitkålen och löken till små strimlor/bitar. Släng i löken tillsammans med kokosolja och smör (vill ha båda för bättre smak + att kokosoljan har en massa fina hälsoeffekter!) och fräs tills löken fått lite färg.
  • Släng sedan i vitkålen och bladspenat och stek tillsammans tills vitkålen och löken mjuknat och mer liknar en röra.
  • Krydda med valfria kryddor – vi kör paprika/grillkrydda, lite örtsalt och lite peppar.
  • Serveras varmt och avnjutes med en god lax/kyckling (eller som tillbehör vid köttfärssås..mums) och lite sallad vid sidan.

 

Kosten denna vecka kommer bestå av kycklingbiffar (ska precis testa den första matlådan av den, hihi!), lax, kycklingben och köttfärs i olika former. Ska bli spännande och se vilka nya maträtter som ploppat upp i slutet på veckan!

Kram på er!

// Hilda

12620818_10207732416255966_658727355_oKul att se lite former i ansiktet igen. -7kg, dag 22 på Cellreset. 

Annonser

One thought on “VECKANS MATINSPIRATION

  1. joannamheikkila skriver:

    Nam kan du komma hit o laga ti mej någå av dedär matena ja fick lust på hemmalagade köttisar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: